رشته روانشناسی خانواده
هرآنچه که باید در رابطه با رشته روانشناسی خانواده بدانید در این مقاله برای شما آورده شده است.
- رشته روانشناسی خانواده چیست؟
- مسئولیتهای اولیه یک روانشناس خانواده چیست؟
- تاریخ روانشناسی خانواده چیست؟
- روانشناسان خانواده به طور معمول در کجا کار می کنند؟
- چرا وجود روانشناسان خانواده امر مهمی است؟
- برای تبدیل شدن به یک روانشناس خانواده چه آموزش هایی لازم است؟
- برای تبدیل شدن به یک روانشناس خانواده چه مهارت هایی لازم است؟
- یک روانشناس خانواده چه مسئولیت هایی دارد؟
رشته روانشناسی خانواده چیست؟
روانشناسی خانواده یک تخصص در زیر شاخه ی رشته روانشناسی حرفه ای است که مبتنی بر اصول نظریه سیستم ها و با تمرکز جدی بر سیستم روابط بین فردی خانواده است.
مسئولیتهای اولیه یک روانشناس خانواده چیست؟
روانشناسان خانواده مسئولیت طیف گسترده ای از وظایف و نقش ها را بر عهده دارند. برخی از این موارد شامل ارزیابی خانواده ، خانواده و زوج درمانی ، آموزش و پرورش ، حمایت از سیاست هایی که بر خانواده ها تأثیر می گذارد و انجام تحقیقات مربوط به زوج ها و خانواده ها است.
بسیاری از این متخصصان همچنین مداخلات را با افراد و خانواده ها انجام می دهند ، مانند: آزمایش و ارزیابی ، راهنمایی کارگاه ها ، شکل گیری سیاست هایی که بر خانواده ها تأثیر می گذارد ، آموزش ، مشاوره و انجام تحقیقات مربوط به خانواده ها و سایر سیستم های اجتماعی از جمله این موارد است.
تاریخ روانشناسی خانواده چیست؟
روانشناسی خانواده یک تخصص در روانشناسی معاصر است که شامل جنبه های اساسی و کاربردی است و مداخلات درمانی و پیشگیری را تحت پوشش قرار می دهد و در برنامه های آموزش کارشناسی ارشد ، عموماً در روانشناسی بالینی / کودک یا مشاوره آموزش داده می شود. اگرچه سابقه رسمی و طولانی تری نسبت به تخصصهای شناخته شده و تثبیت شده مانند روانشناسی بالینی ، مشاوره یا روانشناسی مدرسه دارد ، اما در بین تخصص های جدید مانند روانشناسی سلامت و پزشکی قانونی قرار گرفته است. نام آن ممکن است نشانگر موضوع مشخصی باشد ، اما تخصص روانشناسی خانواده قلمروهای گسترده ای را در بر می گیرد. پیشرفت های مربوط به مسائل خانوادگی و زناشویی و تحقیقات و مداخلات فرآیندی و همچنین ایده های اصلی نظری روانشناسی خانواده (مفهوم گرایی و منظر سیستم ها) در عناوین بسیاری از زمینه های روانشناسی از جمله روابط اجتماعی ، طراحی تحقیق و روش شناسی محیطی و اجتماعی ، جنسیت ، صنعتی / سازمانی ، بهداشت ، پزشکی قانونی و البته بالینی ، مشاوره و روانشناسی مدرسه قرار دارد. روانشناسی خانواده با استفاده از دیدگاه سیستمی ، تأکید سنتی روانشناسی بر فرد را گسترش می دهد و با اینکه تأکید اصلی بر حفظ و تحکیم ازدواج و خانواده را دارد ، اما از سیستمی برای تمرکز بر ماهیت و نقش افراد در ساختارهای روابط اولیه و همچنین بطور گسترده تر ، بوم شناسی اجتماعی خانواده استفاده می کند.
روانشناسان خانواده به طور معمول در کجا کار می کنند؟
روانشناسان خانواده در در بیمارستانها ، درمانگاهها ، کلینیک های خصوصی ، مدارس، دانشگاهها ، شرکت ها ، مراکز تحقیقاتی و دولتی و سازمانهای دیگر کار می کنند.
برای تبدیل شدن به یک روانشناس خانواده چه آموزش هایی لازم است؟
برای اینکه به عنوان یک روانشناس خانواده شناخته شوید ، باید مدرک کارشناسی روانشناسی را داشته باشید و در سطح کارشناسی ارشد مدرک خود را دریافت کرده باشید. دانشجویان دارای این مدرکها باید درک کاملی از تئوری سیستمهای عمومی و همچنین کاربرد این مفاهیم مهم در رفتار و تعامل انسان ها داشته باشند. این روانشناسان همچنین باید در روانشناسی رشد و نمو ، نظریه شخصیت و روان شناسی رشد ، پویایی گروهی و سازمانی ، روانشناسی زیست محیطی ، نظریه ارتباطات ، مدل های عملکرد خانواده ، روش ها و مدل های زوج و خانواده درمانی ، ارزیابی خانواده ، مسائل حقوقی و اخلاقی خانواده و … آموزش ببینند.
اولین کاری که یک روانشناس خانواده مشتاق بعد از دبیرستان باید انجام دهد ، اخذ مدرک لیسانس در روانشناسی عمومی است. معمولاً چهار سال طول می کشد تا یک دانشجوی تمام وقت دوره های مورد نیاز خود را پشت سر بگذارد ، که شامل حدود 120 واحد دانشگاهی اعم از روانشناسی و آموزش عمومی است.
پس از اتمام دوره لیسانس خود در رشته روانشناسی ، روانشناس خانواده آینده نیاز به اخذ مدرک فوق لیسانس در رشته روانشناسی خانواده دارد. داوطلبان آزمون دکتری باید تحقیقات تخصصی را انجام دهند و پایان نامه ای را برای توضیح یافته های خود بنویسند. این تحقیق باید در برخی از زمینه های روانشناسی خانواده ، مانند خانواده های ناکارآمد یا رشد و نمو یک خانواده باشد. یک مقاله کتبی و همچنین یک دفاع شفاهی که به اعضای هیئت علمی منتخب ارائه می شود لازم است. برخی دانشگاه ها نیاز به انتشار مقاله در ژورنال روانشناسی ارجاعی دارند. اکثر کشورها همچنین در طول دوره دکترا به یک سال کارآموزی فرد در تحت نظارت سازمان نیاز دارند.
چرا وجود روانشناسان خانواده امر مهمی است؟
تخصص روانشناسی خانواده یک زمینه مهم روانشناسی حرفه ای است. وجود این متخصصان برای زوج ها و خانواده ها بسیار مهم هستند. با همکاری با یک روانشناس خانواده ، زوجین و خانواده ها می توانند راه هایی را برای الگوهای رفتاری ناسازگار خود و تبدیل آنها به موارد مثبت پیدا کنند. همکاری با این متخصصان می تواند به معنای تحکیم خانواده ها در کنار هم باشد. برای آن دسته از افراد علاقمند به کار با خانواده های نیازمند ، مدرک پیشرفته روانشناسی خانواده گزینه ای عالی است.
برای تبدیل شدن به یک روانشناس خانواده چه مهارت هایی لازم است؟
- نگرش مثبت / خوش بینی: روانشناسان خانواده این پتانسیل را دارند که با گذراندن بیشتر وقت خود در اطراف افرادی که در وضعیت عاطفی منفی قرار دارند ، تحت تاثیر قرار بگیرند. مهم است که بتوانیم کار را در محل خود ترک کرده و مثبت بمانیم.
- همدلی: یکی از مهارتهایی که یک روانشناس خانواده باید داشته باشد این است که بتواند ارتباط موثری با مراجعه کننده خود برقرار کند و با افراد همدلی داشته باشد.
- علاقه به یادگیری: یک روانشناس خوب از جدیدترین شیوه های درمانی آگاهی دارد تا بتواند به بهترین نحو به مراجعه کنندگان خود کمک کند. تخصص: بسیاری از مراجعه کنندگان که از افسردگی رنج می برند در مدت زمان قابل توجهی علائم مشخصی دارند. این ممکن است روانشناس را ملزم به برقراری رابطه کاری با مشتری خاص در طی بسیاری از جلسات کند. تصمیم گیری در مواجهه با این گونه مشکلات هم به مراجعه کننده و هم به درمانگر کمک می کند.
- گوش دادن مداوم: شنیدن حرفهایی که مراجعه کننده می زند ، برای شناخت راه های کمک به فرد مهم است. مراجعه کننده همیشه باید احساس کند که به آنها گوش داده و شنیده می شوند. این ممکن است روانشناس را ملزم به مکث در نوشتن یادداشت ها برای اطمینان از توجه کامل آنها به مراجعه کننده خود داشته باشد.
- تنظیم مرزها: در کلیه تنظیمات درمانی ، باید مرز بین مراجعه کننده و درمانگر تعیین شود تا اطمینان حاصل شود که همه تعامل ها اخلاقی هستند. صادق بودن و برخورد درست با مراجعه کننده در صورت عبور از مرزهای تعیین شده ، نیاز به ارتباط روشن دارد.
یک روانشناس خانواده چه مسئولیت هایی دارد؟
- روانشناسان خانواده با گروههایی از اعضای خانواده ملاقات می کنند تا به آنها آموزش دهند چگونه با هم تعامل برقرار کنند که به گونه ای انجام شود که برای همه سودمند باشد.
- روانشناسان خانواده نگران تعامل بین زن و شوهر و بین والدین و فرزندان هستند. آنها در روابط خانوادگی، وقتی خانواده ها با بیماری های جسمی و روحی روبرو هستند ، کمک می کنند. علاوه بر این ، آنها به اعضای خانواده در مقابله با استرس در هنگام انحلال رابطه ، طلاق ، ازدواج مجدد و موارد مشابه کمک می کنند.
- روانشناسان خانواده همچنین با بیمارانی که اعضای خانواده خود را از دست داده اند همکاری می کنند تا به آنها کمک کنند تا ترس خود را ابراز کنند و یاد بگیرند که با آنها کنار بیایند.
- روانشناس خانواده فردی آموزش دیده است که با افراد و گروه های خانوادگی همکاری می کند تا موضوعات مختلفی را برطرف کند. این موضوعات ممکن است در مورد یک فرد و یا در رابط با موضوعات مربوط به روابط خانوادگی باشد. به طور مثال این موضوعات شامل: رفتارهای مشكل دار در كودكان ، اختلاف نظر والدین در مورد بزرگ كردن كودكان ، روانشناسی زندگی زناشویی ، سوء مصرف مواد یا مسائل مربوط به سلامت روان است. در اصل ، روانشناسان خانواده در جایی دخیل هستند که مسائل مربوط به یک فرد باعث آسیب به واحد خانواده آنها می شود.
- همچنین مهم است که روانشناس خانواده بتواند انگیزه ها و نیازهای افراد خانواده را درک کند. آنها باید با تمرکز روشن بر روی روانشناسی رشد و مشکلات روحی و روانی افراد کار کنند ، و به همه اعضای خانواده کمک می کنند تا درک بهتری داشته و ارائه ساختارهای حمایتی برای افراد آسیب دیده را داشته باشند. آنها همچنین باید از هرگونه مسائل اقتصادی یا اجتماعی که بر همه افراد گروه خانواده تأثیر می گذارد ، آگاه باشند.این نقش معمولاً در گذراندن وقت با اعضای خانواده به طور جداگانه ، اغلب انجام مصاحبه ها و تست های روانشناختی در صورت لزوم ، قبل از جمع آوری آنها در یک گروه برای بحث بیشتر در مورد موضوعات ، متمرکز می شود. هدف این است که اهداف را در گروه تعریف کنیم و برنامه های عملی قابل دستیابی را برای بهبود گفتگو و روابط خانوادگی آغاز کنیم.
- هدف نهایی روانشناس خانواده ، کمک به خانواده ها برای درک بهتر مسائلشان ، بحث در مورد آنها و بهبود ارتباط در درون خانواده است. هدف این است که آنها بتوانند با گفتگوهای آزاد و صادقانه ، با مسائل خود در خانه مقابله کنند. روانشناسان خانواده روابط محکمی با افراد و خانواده برقرار می کنند تا به تقویت روابط درون آن گروه خانوادگی کمک کنند.
- روانشناسان خانواده همچنین برای اطمینان از بهترین عمل و توسعه مداخلات جدید و مؤثرتر ، درگیر ارزیابی مداوم شیوه ها ، تکنیک ها و درمان ها خواهند بود.