نقش سلامت روان در مواجهه با سرطان پستان: مبارزهای روانی و جسمی
- روانشناس بالینی
روانشناسی بالینی رایج ترین تخصص در حوزه روانشناختی است. یک روانشناس بالینی به طور خاص ، به بررسی و درمان وضعیت بهداشت و روان بالینی در افراد ، می پردازد.
روانشناسان بالینی ، حرفه ای های واجد شرایطی که قادر به ارائه خدمات مستقیم به مراجعه کنندگانی خود ، که در زمینه های مسائل ذهنی یا رفتاری به کمک نیاز دارند ،هستند و کارشناسان روان سنجی (یا سنجش روانشناختی) هستند.
حوزه فعالیت مشاوره بالینی میتواند کجا باشد ؟
در مشاوره بالینی ،یک روانشناس به مراجعه کننده خود کمک می کند تا مسائل روانی ، عاطفی یا رفتاری خود را شناسایی کند و سپس با تعیین اهداف و برنامه عملی به او کمک می کند تا در دستیابی به پیشرفت های فردی ، اجتماعی ، آموزشی و حرفه ای عمل کنند.البته مشکلات شما میتواند هم در حوزه مشاوره افسردگی قرار بگیرد و یا حتی مشاوره شغلی. روانشناسان بالینی از جدیدترین نسخه DSM (کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری) استفاده می کنند که توسط انجمن روانشناسی ، برای راهنمایی ، تأیید و تشخیص و همچنین برنامه های درمانی منتشر شده است. در مشاوره بالینی ، روانشناسان باید برنامه های درمانی خود را متناسب با هر بیمار تخصیص دهند ، زیرا افراد مختلف مشکلات مختلفی دارند و به اشکال متفاوت به انواع مختلف روش های درمانی پاسخ می دهند. حتی ممکن است دو نفر با یک مسئله مشابه به برنامه های درمانی و بهبودی بسیار متفاوت نیاز داشته باشند.
به منظور ایجاد روشهای معتبر و قابل اعتماد برای سنجش چگونگی عملکرد درمانی و مداخلات خاص ، تحقیقات ارزیابی در روانشناسی بالینی انجام می گیرد. بنابراین ، بخش بزرگی از کار روانشناس بالینی ، شامل ارزیابی ها و تدوین تست های معتبر و قابل اعتماد است. ارزیابی ها از طریق مصاحبه با افراد ، مشاهده سوابق پزشکی و انجام مشاهدات بالینی قابل انجام است. تست می تواند در قالب تست های هوش و دستیابی ، تست های فنی یا سایر تست هایی که برای اندازه گیری استعداد و سطح مهارت طراحی شده اند ، انجام شود. با استفاده از چنین رویکرد ارزیابی جامع ، روانشناسان بالینی قادر به تصمیم گیری در مورد مؤثرترین و مناسب ترین روشهای درمانی و مداخلات روانشناختی برای مراجعان خود هستند. مایکل سی رابرتز در مقاله خود ، روش تحقیق در روانشناسی بالینی را اینگونه بیان می کنند: مرور کلی ، “اندازه گیری روش های درمانی ، یکپارچگی درمان ، تغییرات رفتاری ، عملکردی ، اندازه گیری های عینی ، درک از تغییر و رضایت از انواع آن، است. منابع ، ارزیابی پیگیری ، و غیره ، برای تعیین “اعتبار علمی” هر روش درمانی، مورد نیاز است. “شما میتوانید با پرسش و پاسخ در قسمت مشاوره رایگان هم بهترین فرد برای حل مشکلات خود را بیابید و هم از تجربه دیگر عزیزان در مراجعه به این مشاوران و روانشناسان استفاده کنید.
پروسه پس از مشاوره بالینی
پس از مشاوره بالینی ، روانشناسان تست های شناختی و شخصیتی را آزمایش و تفسیر می کنند ، بیماری های روانی را تشخیص می دهند ، برنامه های درمانی ایجاد می کنند و پروسه روان درمانی را انجام می دهند. آنها با مصاحبه ، آزمایش و مشاهده رفتار مراجعه کننده خود، قادر به ارزیابی توانایی شناختی یا وضعیت روحی فرد و اجرای یک برنامه درمانی منحصر به فرد ، هستند.
روانشناسان بالینی در بیمارستانها ، مطب های خصوصی ، مراکز سرپایی و موسسات دولتی مشغول به کار هستند.
سلام، وقت بخیر