بهترین کتاب روانشناسی شخصیت

 بهترین کتاب روانشناسی شخصیت
امتیاز شما به این نوشته

در این مقاله ما به بررسی مفهوم روانشناسی شخصیت و همچنین به معرفی بهترین کتاب روانشناسی شخصیت خواهیم پرداخت.

روانشناسی شخصیت

در واقع این شخصیت منحصر به فرد هر انسانی است که او را تبدیل به شخصی خاص می کند و در همه موارد،از روابط گرفته تا روشی که زندگی می کند ، تأثیر گذار است.

روانشناسی شخصیت یکی از بزرگترین و محبوب ترین شاخه های علم روانشناسی است. روانشناسان در تلاشند تا درک کنند که چگونه شخصیت رشد می کند و چگونگی تأثیر آن بر نحوه تفکر و رفتار را ، بررسی می کنند. این حوزه روانشناسی درصدد درک شخصیت ها و تفاوت ها و همچنین شباهت ها را در بین افراد ،  بررسی می کند.  روانشناسان همچنین اختلالات شخصیتی را که می تواند در زندگی روزمره فرد تداخل ایجاد کند ،ارزیابی ، تشخیص و درمان می کنند. 

شخصیت چیست؟

چه عواملی باعث می شود تا شما این فردی که هستید ،تعریف شوید؟ مطمئنا عوامل بسیاری از جمله ژنتیک ، تربیت و تجربیات زندگی در شکل گیری شخصیت شما نقش دارند.  بسیاری معتقدند،  آنچه که واقعاً شما را منحصر به فرد می کند،الگوهای افکاری ، احساسات و رفتارهایی است که شخصیت شما را تشکیل می دهند.

در حالی که هیچ تعریف توافق شده ای از شخصیت وجود ندارد ، اما اغلب به عنوان عاملی تصور می شود که از درون فرد،  ناشی می شود و در طول زندگی نسبتاً ثابت است. این عمل شامل تمام افکار ، الگوهای رفتاری و نگرش های اجتماعی است که بر نحوه مشاهده ما و آنچه در مورد دیگران و دنیای اطرافمان ایمان داریم،  تأثیر می گذارد.

برای درک اینکه چگونه محققان ،  روانشناسی شخصیت را مطالعه و بررسی می کنند ، مهم است که در ابتدا به برخی از مهمترین نظریه های شخصیتی ، بپردازیم.

 نظریه های روانشناسی شخصیت

تعدادی تئوری مختلف برای تبیین جنبه‌های مختلف شخصیت شناسی پدید آمده است. برخی از تئوری ها در توضیح چگونگی رشد شخصیت تمرکز دارند ، در حالی که برخی دیگر ،  نگران تفاوت های شخصیتی در افراد هستند.

شخصیت، معمولاً از نظر ویژگیهای موجود در یک فرد توصیف می شود.نظریه صفت شخصیت ، بر این عقیده متمرکز است که شخصیت از تعدادی از خصوصیات و ویژگی های گسترده مختلف تشکیل شده است.

در طی این سالها تئوریهای مختلفی ارائه شده است تا  دقیقا مشخص شود که کدام ویژگی ها به عنوان مؤلفه های اصلی شخصیت شناسی شناخته می شوند و تعداد کل ویژگی های شخصیتی را تعیین کنند.

روانشناس،  گوردون آلپورت،  از نخستین کسانی بود که شخصیت  را از نظر ویژگیهای فردی توصیف کرد. از دیدگاه وی ، در همه ی افراد انواع مختلفی از صفات وجود دارد. صفات رایج ، مواردی است که توسط بسیاری از افراد در یک فرهنگ خاص مشترک است و صفات اصلی،  آنهایی هستند که شخصیت یک فرد را تشکیل می دهند.

به عنوان مثال ، مادر ترزا به دلیل کارهای خیرخواهانه اش چنان مشهور بود که نام او تقریباً مترادف با خدمت به افراد نیازمند، تعیین شده است.

در حالی که آلپورت گفته بود که تقریباً ۴۰۰۰ صفت فردی وجود دارد ، روانشناس ریموند کتل،  پیشنهاد کرد که  فقط ۱۶ تیپ شخصیتی وجود داشته باشد. بعدها ، روانشناس هانس آیزنک،  این لیست از صفات را کاهش داد و اظهار داشت که فقط سه مورد از صفات به طور کلی وجود دارد: برونگرایی ، روان رنجوری و روان پریشی.

نظریه “پنج بزرگ” شاید امروزه محبوب ترین و  در بسیاری از تئوری ها، مورد قبول نظریه های صفت شخصیتی باشد. این نظریه پیشنهاد می کند که شخصیت از پنج بعد گسترده ساخته شده است: برونگرایی ، سازگار بودن ، با وجدان بودن ، عصبی بودن و درون گرایی. هر صفت به عنوان یک مجموعه گسترده  وجود دارد و شخصیت هر فرد در قسمتی از این مجموعه قرار گرفته است.

 برخی از تئوری ها به چگونگی رشد شخصیت و تغییر در زندگی نگاه می کنند.

نظریه فروید درباره رشد روانی ، یکی از شناخته شده ترین تئوری های شخصیت ، اما همچنین یکی از بحث برانگیزترین ها است. طبق گفته فروید ، کودکان از طریق یک سری مراحل رشد شخصیت پیشرفت می کنند. در هر مرحله ، انرژی لیبرال یا نیرویی که همه رفتارهای انسان را به حرکت در می آورد ، روی مناطق خاص ارژن زا متمرکز است.

موفقیت آمیز بودن هر مرحله ،  منجر به انتقال به مرحله بعدی می شود ، اما عدم موفقیت در هر مرحله خاص،  می تواند به اصلاحاتی منجر شود که می تواند بر شخصیت بزرگسالی فرد تأثیر بگذارد.

اریکسون بیشتر به این موضوع علاقه مند بود که چگونه تعاملات اجتماعی بر رشد شخصیت تأثیر می گذارد و در درجه اول به توسعه آنچه او هویت نفس می خواند،  علاقه مند بود.در واقع طبق نظریه وی،  موفقیت آمیز بودن هر مراحل ، منجر به رشد شخصیت سالم می شود،  در حالی که تئوری فروید،  اظهار داشت که شخصیت در درجه اول در سنین بسیار جوانی شکل می گیرد و این در حالیست که اریکسون  معتقد بود که شخصیت در طول زندگی همچنان رشد و نمو می یابد.

 چگونه شخصیت مورد آزمایش قرار می گیرد

به منظور مطالعه و تعیین تیپ های  شخصیتی ، روانشناسان تعدادی تست شخصیت شناسی مختلف ، ارزیابی ها و موجودی ها را طراحی کرده اند.  ارزیابی های ممکن است برای کمک به افراد در کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنبه های مختلف شخصیت خود و یا به عنوان ابزار غربالگری و ارزیابی،  هنگام تشخیص انواع مختلف از اختلالات شخصیتی به کار رود.

 اختلالات شخصیتی

روانشناسان شخصیت،  نه تنها چگونگی رشد شخصیت را مورد مطالعه قرار می دهند بلکه به مشکلات مختلفی که ممکن است بوجود بیاید علاقه دارند. تعدادی از اختلالات شخصیتی مختلف مشخص شده است که می تواند تأثیر جدی در زندگی و عملکرد یک فرد داشته باشد.

بنابراین ، دقیقاً انواع اختلال شخصیت چیست؟

این اختلالات به عنوان اختلالات روانی مزمن و فراگیر شناخته می شوند که بر افکار ، رفتارها و عملکرد بین فردی تأثیر می گذارند،  که شامل اختلال شخصیت ضد اجتماعی ، اختلال شخصیت مرزی ، اختلال شخصیت خودشیفتگی و اختلال شخصیت وسواسی است.

با همکاری با متخصصان بهداشت و روان می توانید راه هایی برای تشخیص مشکلاتی که این اختلالات را در زندگی شما ایجاد می کنند،  بیابید و راهکارهای جدید مقابله ای را کشف کنید.

 

بهترین کتاب روانشناسی شخصیت

ده‌ها هزار کتاب روانشناسی شخصیت تا به حال چاپ شده است و هر سال صدها کتاب نیز به تازگی منتشر می شود. اگر قصد دارید خواندن بهترین کتاب روانشناسی شخصیت را شروع کرده و نمی دانید از کدام کتاب ها شروع کنید ، ما به شما کمک خواهیم کرد. در این مقاله ما به پنج کتاب برتر که فکر می کنیم به بهترین وجه به خوانندگان کمک خواهد کرد تا نوع تیپ شخصیتی را مطابق نظریه مایرز و بریگز درک کنند و در نهایت ، خود را بهتر بشناسند ، پرداخت شده است.

معرفی بهترین کتاب روانشناسی شخصیت

۱. لطفا مرا درک کنید / لطفا من را درک کنید II

نویسنده: دیوید کرسی و مرلین بیتس

چرا لازم است این کتاب روانشناسی شخصیت را بخوانید:

این کتاب یکی از اولین کتابهایی بود که به تئوری شخصیت Brigg and Myers پرداخت و حاوی برخی از بهترین توصیفها از انواع  مدل های تیپ های شخصیتی است. این کتاب در ۲۰ سال اول انتشار خود موفق به فروش نزدیک به دو میلیون نسخه،  علیرغم اینکه فقط به صورت لفظی تبلیغ می شود ، شده است.

نسخه بازنگری شده آن با نام ، لطفاً من را درک کنید II توسط دیوید کرسی به صورت  بسیار جامعی به روز شده است و به عنوان یک اثر کامل جدید شناخته می شود.

کرسی پس از ۲۰ سال تحقیق در مورد تفاوتهای تیپ شخصیتی ، از این کتاب دوم برای به اشتراک گذاشتن بینشهای عمیق تر درباره رفتارهای هر نوع تیپ استفاده می کند و به بررسی چگونگی تعامل هر نوع با انواع دیگر می پردازد. این کتاب به معنای واقعی ، چهار تیپ شخصیت اصلی (ST Guardians ، SF Artisans ، NF Idealists و NT Rationals) را چنان واضح توصیف می کند که بیشتر کتابهای روانشناسی شخصیت دیگر،  مفاهیم این کتاب را بطور کامل اعطا می کنند.

 

۲. هدایا متفاوت

نویسنده: ایزابل بریگز مایرز و پیتر مایرز

چرا ضروری است این کتاب روانشناسی شخصیت را بخوانید:

اگر نظریه تیپ های شخصیتی را مستقیماً دوست دارید از دهان یک اسب بشنویید ، این کتاب برای شما مناسب است. در کتاب هدایای مختلف ، ایزابل بریگز مایرز،  متن نهایی را در  مورد چگونگی کارکرد تئوری شخصیت مایرز-بریگز ارائه و با این کار ، پنجره ای جذاب را به دنیای شخصیت شناسی ارائه می دهد. کتابی جامع که خواندن آن آسان است ، حس نزدیکی و دلسوزی را در خوانندگان بوجود می آورد و حکایت از خرد زنی دارد که تمام زندگی را وقف کار خود کرده است.

۳. آنچه را که هستید انجام دهید: شغل ایده آل را برای هرفرد بر اساس  نوع تیپ شخصیتی بیان می کند

نویسنده: پاول دی تیگر و باربارا بارون-تیگر

چرا لازم است این کتاب روانشناسی شخصیت را بخوانید:

در چاپ مجدد ششم این کتاب ، از ۱۶ تیپ شخصیتی صحبت می شود تا خوانندگان را در فهم نقاط قوت ، ضعف و الگوهای رفتاری خود و با هدف یادگیری راهنمایی می کند و به این موضوع می پردازد که چه نوعی  شغلی برای هر تیپ شخصیتی بهتر است  و دوم اینکه ، چقدر ممکن است یک فرد در شغل استخدام شده خود،  تا حد امکان مؤثر باشد.

این کتاب به عنوان راهنمای شغلی و با هدف تمرکز بر انواع تیپ های شخصیتی متمرکز است و توضیح می دهد که چرا تجربه هر کسی در محل کار با تصویر آرمانی مجموعه های مهارت های خود،  تفاوت های زیادی دارد.

 

۴- هنر  با سرعت خواندن فکر افراد: چگونه افراد را بفهمیم و به زبان آنها صحبت کنیم

نویسنده: پاول دی تیگر و باربارا بارون-تیگر

چرا لازم است که این کتاب روانشناسی شخصیت را بخوانیم:

این کتاب  نگاهی نزدیک به تیپ های شخصیتی از منظر بیرونی دارد.

چگونه می توانید انواع شخصیت های افرادی را که با آنها تعامل دارید تعیین کنید؟ چگونه در هنگام برقراری ارتباط با افراد کاملاً متفاوت با شما ، بر تعصبات خود غلبه کنید؟

در فصل آخر این کتاب با عنوان “چگونه می توانم بار دیگر به مردم نگاه کنم؟” شما شروع به توجه به نکات خاصی در افراد می کنید و از این نشانه ها برای بهبود تعامل خود با اطرافیان استفاده خواهید کرد. این کتاب ، برای همه کسانی که علاقه مند به برنامه های عملی برای هر تیپ شخصیتی هستند ، توصیه می شود.

۵. نوع شخصیت

نویسنده: Lenore Thomson

چرا لازم است این کتاب روانشناسی شخصیت را بخوانید:

در حالی که کرسی در این کتاب، تیپ های شخصیتی را از نظر رفتاری بررسی می کند و ایزابل بریگز مایرز بخشی از ذهنیت رفتار را تحلیل می کند ، تامسون بر پشته شناختی مرتبط با ۱۶ نوع تیپ های شخصیت تمرکز می کند و به چگونگی درک افراد در رابطه با کد چهار حروفی تیپ شخصیتی، می پردازد.

برای خوانندگان با عملکردهای شناختی جدید ، ایده اصلی این است که ما هرکدام،  حالت خاصی برای پردازش اطلاعات و تصمیم گیری بر اساس کد چهار حروفی تیپ شخصیتی خود داریم. این حالت ها به عنوان کارکردهای شناختی،  مشخص می شوند. این توابع عبارتند از: سنجش برون گرا (Se) / سنجش درونگرا (Si)؛ احساس برون گرا (Fe) / احساس درون گرا (Fi)؛ و تفکر برونگرا (تفکر) / تفکر درونگرا (Ti).

آیسان فرهادی

مطلب مرتبط

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فریبا ناتوزهی
فریبا ناتوزهی
۶ آبان ۱۴۰۰ ۷:۰۳ قبل از ظهر

سلام آقای فرهادی واقع دست خوش به شما خیلی کمک کردی متن های زیبا و خواندنی بسیار مهم نوشته شده بود با سپاس فراوان ناتورهی هستم ممنون

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x